jonnaonfire.blogg.se

Här kan ni följa mig som är en aktiv gift mamma på väg att bli brandman! Jag kommer dela med mig av min träning, kost och resan som jag påbörjat till att bli en brandman och förhoppningsvis en del skratt! Jag vill gärna hålla mina texter på en lagom humoristisk nivå. Läs och kommentera mer än gärna!

Mål & Delmål

Publicerad 2013-03-03 21:00:15 i Allmänt,

Välkomna till min nya blogg!
Den är till för er som kanske likt mig själv hämtar inspiration till träning och kost från alla håll! Jag kommer att dela med mig av min vardag som just nu till stor del handlar om träning, det har den alltid gjort mer eller mindre, men nu är det MER! 
Vad som händer just nu? Vilka mål är det som gäller?
 
Jag är från och med den 1:a mars 2013 anställd som brandmans aspirant, detta är en spännande del av mitt liv just nu som ni kommer få följa! Det som hänt hittills (inför anställningen) är att jag har fått prova på att klättra upp på en stege med utrustningen på och svara på lite frågor där uppe för att få känna på höjder lite, jag har fått ta mig ut ur en "labyrint" krypandes i mörker med full mundering och gastuber+mask på, och till sist har jag gjort fystestet som innebär att man med full utrustning och gastuber på ryggen (ca 21 kg) går uppför på ett löpband i viss lutning och hastighet i 6 min, då kollas bla puls och fokus!
Detta kommer ni få läsa mycket mer om framöver, det lovar jag!
 
Lite delmål har jag satt upp för att hålla träningen igång på riktigt och framför allt för att känslan när man når sitt mål är ju så fantastisk!
 
* Springa en halvmara i Juni - Inget lopp utan bara sträckan! Jag började springa för knappt 2 år sedan, och har inte sprungit längre än 60 meter dessförinnan, men sakta har jag verkligen lärt mig att älska löpning. Första målet kommer jag ihåg var 5 km som jag skulle springa på under 25 min (vårruset) det var så min löpning började, 8 veckor innan vårruset 2011 snörade jag på mig skorna för första gången! Det gick vägen, och den sommaren fortsatte jag springa mina 5 km rundor. Tills nästa vår kom, då ville jag sringa 1 mil och sedan 1 mil under 50 min och nu är det alltså halvmaran vi kommit till, ingen tidspress än, utan först bara göra det för att känna på sträckan sedan får vi se ;)
 
* Göra 100 armhävningar - Jag på började detta förra året men av okänd anledning avslutade jag aldrig uppgiften (kom till 65st) och detta har stört mig lite så nu i veckan tog jag upp kampen igen, började med att göra 15 st (jag är verkligen skit dålig på att göra armhävningar) men är nu uppe i 40 st och den här gången är det 100 som ska göras!!!
 
* Det största målet är ju så klart att bli deltidsbrandman - Att klara utbildningen och alla utmaningar som det medför!
 
Det var en liten inledning på vad som väntar och jag lovar att uppdatera så gott jag kan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jonna

Jag är gift och har en dotter! Jag delar med mig av vårt livspussel i denna blogg som innefattar en del träning, kost, familjeliv, inredning... you name it! Det som sker just nu helt enkelt ;) Kommentarer uppskattas alltid!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela