jonnaonfire.blogg.se

Här kan ni följa mig som är en aktiv gift mamma på väg att bli brandman! Jag kommer dela med mig av min träning, kost och resan som jag påbörjat till att bli en brandman och förhoppningsvis en del skratt! Jag vill gärna hålla mina texter på en lagom humoristisk nivå. Läs och kommentera mer än gärna!

Snabba vändningar

Publicerad 2013-04-11 13:19:27 i

Igår var Maya helt uppe i varv när jag hämtade henne på dagis, vi skulle nämligen på hennes kusins kalas!
Det riktigt tindrade i ögonen när hon upprepade att hon skulle på kalas!
Väl hemma hade hon brått att sluta av sig tröjan för att ta på sig en klänning så klart, där någonstans hejdade jag henne lite för att själv hinna ta en dusch!
Det vänder snabbt för ut ur duschen kom jag och möttes av en djupt sovande Maya på soffan halvt avklädd ;)

Förbli en löpare

Publicerad 2013-04-07 19:02:55 i

Sakta har jag förvandlats till en "löpare" som inte tycker att det är lönt att ge sig ut om man inte ska springa minst 7 km's rundan! Vilket resulterar i att jag inte springer så ofta längre, för löpning har varit just en tidseffektiv träningsform! Samtidigt som milsrundorna är de avkopplande rundorna jag sett fram emot!
Men nu i veckan läste jag i Runners att redan efter 3 dagars vila från löpning börjar man tappa det man byggt upp formmässigt, TRE dagar! 10 min löpning var bättre än ingen löpning och det blev väldigt logiskt för mig idag när jag anammade detta och gav mig ut på en 3,5 km runda i brist på...mest lust faktiskt... I vilket fall så insåg jag då att det är givet att detta är bättre än inget för det är ju för sjutton dessa första kilometer som är de jobbigaste på varje runda!
Det tar för mig ett par kilometer att bli varm och mjuk i kroppen och hitta flytet och sen är det bara till att sätta den ena foten framför den andra tills man e hemma igen ( så är det när man springer rundor på minst 7 km ) ja, då är det plötsligt inte så konstigt att man har längtat efter sina milsrundor för att springa 3,5 km är bara ren pina! Precis när man hittat tempot och jämnat ut pulsen är man hemma igen!
Vet inte om det blev så logiskt för er men för mig blev det det idag och nu får jag helt enkelt följa den regeln om jag har tänkt förbli en "löpare"!!!

1 för mycket!

Publicerad 2013-04-05 18:40:24 i

Det blev grillning efter jobbet igår vilket medförde att det drog ut lite på tiden, vi åt precis innan jag stack på min spinning! Passet gick ändå bra om man ska bedöma efter hur blöta kläder man ha! Men vid stretchning började jag bli illamående och lovade mig själv att aldrig äta strax innan spinningen igen!
Jag är ju van att äta lite lätt innan tisdagsmorgonens pass men 2 grillade hamburgare var uppenbarligen 1 för många!!!

Jag & Hitler på gymet

Publicerad 2013-04-03 20:26:19 i

En underbar vårdag! Idag kunde man sitta ute på kafferasten för första gången i år, vårkänslor. Det medförde inhandling av diverse grillkött tills imorgon så håll tummarna för SOLSKEN!!!
Kvällen avslutades med styrketräning! Onsdagar hjälper svärmor oss med Maya så vi kan träna ihop Hitler och jag ;)
Kommer ni ihåg att jag förra veckan var rätt nöjd med att ha kört hantelpress med 13,5 kg hantlar....idag lyfte han på 15 kg.... Och jag menar verkligen lyfte på för jag orkar inte själv! Men som vanligt så gick ju det med, måste ha bättre självförtroende gällande styrketräningen!!!
Nu Stockholm Brinner! Intressant TV!

Tillbaka till vardagen :)

Publicerad 2013-04-02 20:36:23 i

Ledigheterna är härmed förbi vilket betyder tillbaka till gamla rutiner med lite nya inslag!
Maya har sovit fruktansvärt dåligt under hela påskhelgen så vi tog igår beslutet att sova middag är ett minne blott vilket fungerade suveränt inatt och förhoppningsvis framöver! Vi vuxna behöver vår sömn med!
Nytt matschema ska skrivas ( börjar tröttna på den gamla ) och träning ska omplaneras, får bli lite våranpassat med längre löprundor nu när solen vill titta fram och kvällarna är längre :)
Hur tränar och äter ni andra såhär på vårkanten?!

Om

Min profilbild

Jonna

Jag är gift och har en dotter! Jag delar med mig av vårt livspussel i denna blogg som innefattar en del träning, kost, familjeliv, inredning... you name it! Det som sker just nu helt enkelt ;) Kommentarer uppskattas alltid!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela